Kusić 2012.g

Na kvalifikacionom turniru u banatskim šorama, odigranom 10.juna u Kusiću kod Bele Crkve, na kome na žalost nije nastupila ekipa Sakula, verovatno zbog loše organizacije odlaska, umesto turnira, odigrana je kvalifikaciona utakmica izmedju domaćih Lala i pančevačkih Djilkoša.

Domaćini su pobedili rezultatom 19:9 i time se kvalifikovali na 12.svetsko prvenstvo u Tomaševcu.Utakmica je bila neizvesnija nego što to rezultat govori i prava je šteta što 50-ak prisutnih gledalaca nije odgledalo jos dve planirane utakmice.

Bitno je istaci da su domaćini, uz podršku velikog broja sponzora i lokane vlasti, obezbedili idealne uslove za igru i druženje posle nje, koje nisu uspeli da pokvare ni visoka temperatura tog dana, kao ni nedolazak ostalih najavljenih gostiju.

Sada znamo i učesnike završnog kvalifikacionog turnira, koji će se odigrati 24.juna u Pančevu, i to su: domaći Djilkoši, Sakule, Sve zvezde-Mokrin i Šajkaši iz Žablja.

Pobednik tog turnira biće i poslednja kvalifikovana ekipa na 12.svetsko prvenstvo. Sledećeg vikenda nas očekuje kontrolni turnir u Orlovatu, koji će se odigrati 16.juna, u okviru manifestacije “Predićevi dani”.