Pančevo 2012.g

Na završnom kvalifikacionom turniru u banatskim šorama, odigranom 24.juna u Pančevu, na kome su učestvovale ekipe: Đilkoši-Pančevo, Šajkaši-Žabalj i Sve zvezde-Mokrin, postignuti su sledeći rezultati:

1.Đilkoši-Šajkaši 33:5
2.Sve zvezde-Šajkaši, utakmica prekinuta u 28.minutu,pri rezultatu 10:4
3.Sve zvezde-Đilkoši 21:3

Na telefonskoj sednici nakon turnira, Stručni odbor banatskih šora je razmotrio prigovor poslat mejlom od strane kapitena ekipe Šajkaši, te je na osnovu njega i prethodno utvrđenih činjenica, doneo sledeće odluke:

– zbog povrede člana 27.pravila igre, sudijska trojka u sastavu: Giga, Miša i Bečejac se kažnjava opomenom jer za vreme utakmice Sve zvezde-Šajkaši na levoj bočnoj liniji nije bio postavljen sudija;
– zbog povrede člana 38.pravila igre, a zbog napuštanja utakmice od strane ekipe Šajkaša, utakmica Sve zvezde-Šajkaši se registruje službenim rezultatom 10:0 u korist ekipe Sve zvezde.

Time je ekipa Sve zvezde-Mokrin pobednik završnog kvalifikacionog turnira i deseti učesnik 12.SP u banatskim šorama.

U Pančevu smo, na žalost bili svedoci brojnih kršenja pravila igre, igračke nediscipline i indolentnosti sudija, te svih komplikacija koje su iz toga proistekle. Nadamo se da ćemo svi izvući pouku iz toga, jer samo na taj način možemo uspešno nastaviti misiju koju smo pre 11 godina zajedno započeli, a to je da banatske šore otrgnemo od zaborava i promovišemo ih kao jedini ekipni sport nastao na Balkanu.

Na turniru u Pančevu su se konačno pojavili i predstavnici ekipe Sakula. Saopšteno nam je da zbog personalnih problema ekipa do daljeg odustaje od takmičenja. Našim drugarima želimo da što pre prevaziđu nastalu situaciju i priključe nam se već sledeće godine!